The upside photo of this page


Familieconflicten

“Vrienden kies je, familie krijg je”. Een vaak gehoorde uitspraak die mogelijk doelt op de complexiteit van familierelaties en de conflicten die hierbinnen kunnen ontstaan. Toch vinden veel mensen hun familie belangrijk en lijden ze erg onder familiale conflicten. Juist mensen die dicht bij je staan raken je emotioneel het meest.

 

Conflicten broers & zussen

Veel voorkomend is een ruzie tussen broers en zussen. De komst van (nieuwe) partners wordt vaak aangewezen als reden van het onder druk komen te staan van een eerder goede onderlinge relatie. Tevens kan een emotioneel ingrijpende gebeurtenis, zoals het overlijden van een ouder ervoor zorgen dat een vroeger hechte familieband op losse schroeven komt te staan. Onenigheid over ogenschijnlijk kleine zaken kan uitgroeien tot een groot, langdurig, emotioneel conflict.

 

Ouder- Kindrelaties

Ervaart U spanningen of conflicten binnen Uw gezin? En lukt het niet om hierover samen te praten en tot een oplossing te komen? Dan is een gesprek onder leiding van een mediator misschien een optie. Het doel is om de communicatie weer op gang te brengen en eenieder de gelegenheid te geven uit te leggen wat er voor hen speelt. Wanneer het lukt om weer naar elkaar te luisteren lukt het vaak om nieuwe afspraken te maken voor de toekomst. Ziet u een conflict binnen uw familie graag opgelost? Familie Mediation helpt!

 
Reacties zijn gesloten.