Echtscheiding & Wonen
Snel duidelijkheid over uw toekomstige woonsituatie is belangrijk & zorgt voor rust
Onduidelijkheid over uw woonsituatie ná de scheiding zorgt veelal voor veel spanning en onrust. Het is dan ook erg belangrijk om hierover zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben. Vaak is het in kaart brengen van de wensen en mogelijkheden met betrekking tot de echtelijke woning, één van de eerste onderwerpen van gesprek tijdens een mediationtraject.
Stap voor stap worden de wensen en mogelijkheden onderzocht. Blijft één van u wonen in de echtelijke woning? Moet in het geval van een koopwoning de woning worden verkocht? Blijft u voorlopig nog samen eigenaar? Of gaat, of blijft of gaat u na de scheiding een woning huren?
Veelal is het de wens van beide partners dat één van hen na de scheiding in de echtelijke woning blijft wonen. Binnen de onzekere periode van de echtscheiding, waarbij het vaak lastig is om het toekomstige ‘plaatje’ voor je te zien, geeft de echtelijke woning enig houvast. Zeker wanneer er kinderen in het spel zijn, geeft deze oude vertrouwde basis rust.
Echter is het niet altijd mogelijk dat de echtelijke woning door één van de partners kan worden overgenomen. Dit heeft er mee te maken dat het inkomen van de achterblijvende partner niet altijd toereikend is om alleen de huur, dan wel de ‘nieuwe’ hypotheeklasten ná de scheiding op te brengen. Verhuizen van beide partners is in dat geval noodzakelijk. Gelukkig zie ik in de praktijk dat, wanneer het is gelukt een nieuwe woning te vinden, dit al snel weer houvast geeft.
Bereken zelf de kosten van uw echtscheiding.
Vrijblijvend advies & antwoord op uw vragen binnen een persoonlijk gesprek.